Ulligt - mindre gulligt?

Bims egna lilla stickiga blogg, som många har efterlyst här ute. När kommer det att bli lite mer stickigt hos dig då? Ja, passar väl bra nu på det nya året, 2006.

torsdag, januari 05, 2006

Fortfarande datoproblemas, suck

Ja, problemen hänger i sig och det är gubbens mindre kul burk som gäller nu också. Ska bara försöka få till något om detta med den kuliga hällappen till er. Jo, den jag bara blev så helkär i, hihihi...
Såhär gjordes den visst, enligt min översättning får engelska, ;).
Stickorna 3,4 används för att sticka hälen. Vänd arbetet. Om nödvändigt byt till mindre stickor. Sticka "resår" som följer:
Varv 1: Lyft 1 m (avigt), 2rm, 15 am, öka 1m, avigt tills det återstår 3 m, 37m på hälen. (började alltså med 36m).
Varv 2: Lyft 1m (avigt), flytta garnet bakom arbetet, sticka 2 rm, *lyft 1m, sticka 1rm, upprepa från * tills 3m kvar, sticka 3rm.
Varv 3: Lyft 1m (avigt), sticka 2rm, aviga maskor tills 3m återstår, 3rm.
Upprepa varv2 och varv 3 tills hälen mäter 2 1/2 inch (6,35cm) eller önskad längd. Sluta med ett avigt varv. Lyft 1m (avigt), sticka 2rm, 16am, 2am tills, 13am, 3rm, (36m kvar).
Detta gav en härligt tjock och som det verkar slitstark hälkappa, frågan är hur man skulle kunna få till den under hälen också? För där skulle det stickas i vanlig slätstickning igen. Hm, tål att funderas över, eller hur?
Men, äldsta dottern har av sin pojkväns föräldrar fått ett par underbara sockor i julklapp. Ja, han anlände hit till mittsverige, från den kalla nord, igår kväll och hämtades på flygplatsen i Karlstad av oss. Men, jag skall studera hennes nya sockor ingående, hihihi... Där är det nämligen stickat på samma sätt, samt att det även UNDER hälen är samma stickning. Inget intag på hälen på det sättet, som det är vanligt. Och tån är ihoptagen som vissa mössor brukar vara, många intag. De är alltså runda i toppet... och massor av mönster efter vägen ger en tjock och go socka. Hm, inte kopiera allt, bara låna lite, hihihi...
Tills vi höres, en stor kram på er...